Avatar

Eigen recept van... Bert Leffers

Timbaaltje van zalmmousse en mierikswortel

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Anders

Laatst aangepast: 06 jan. 2006, 12:18 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 212 g blikje rode zalm
  • 4 eetlepels vers sinaasappelsap
  • 1 bakje verse roomkas met mierikswortel
  • 13g zakje gelatinepoeder
  • 1/8 liter slagroom
  • 1/2 kropje lollo rosso
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel groene kruidenmosterd
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels (hazelnoot)olie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 4 takjes dille
  • zout en peper

Materialen

  • Keukenmachine 4 timbaaltjes van ca 1 1/4 dl

Bereiden

Zalm boven maatbeker afgieten. Zalmvocht met circa 3 eetlepels sinaasappelsap aanvullen tot 3/4 dl. Graatjes en velletjes uit de zalm verwijderen. In de keukenmachine zalm en roomkaas pureren. Gelatinepoeder aan zalm/sinaasappelvocht toevoegen. Met handmixer in ca 2 minuten tot luchtig mengsel kloppen. Zalm/kaasmengsel erdoor kloppen. In kom slagroom stijf kloppen. Slagroom luchtig door gelatinemengsel scheppen. Timbaaltjes dun invetten. Mierikswortel/zalm/mousse erover verdelen. Bovenkant gelijk strijken. In koelkast timbaaltjes in ca 2 uur laten opstijven. (Kan een halve dag van tevoren) Sla wassen, droog slaan en in dunne reepjes snijden. In kommetje sausje roeren van citroensap, mosterd, honing, olie, rest van sinaasappelsap, zout en peper. Gerookte zalm in lengte in dunne reepjes snijden. Reepjes losjes oprollen tot kleine roosjes.

Slareepjes door sausje scheppen en in een vergiet laten uitlekken, Timbaaltje enkele seconden in bak met heet water houden en op vier bordjes storten. Slareepjes om timbaaltjes leggen. Garneren met zalmroosjes en dille. Serveren met vers geroosterde toast.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.