Avatar

Eigen recept van... José Pauly

Tian Provencial

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wachttijd 40 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Frans

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:46 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 courgettes, in plakjes
  • 2 aubergines, in plakjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 gr camargue-rijst
  • 1 dl olijfolie
  • 4 uien, in ringen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 4 trostomaten, in plakjes
  • 2-3 dunne rolletjes geitenkaas (300g) in plakjes
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt
  • 12 zwarte olijven z. pit, gehalveerd

Bereiden

Bestrooi de courgette en aubergine met zout en laat ze ca. 15 min. in een vergiet uit­lekken. Kook de rijst volgens de aanwijzin­gen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200'C. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook in ca. 5-8 min. zachtjes glazig. Breng op smaak

met zout en peper. Doe de uiringen in een ingevette ovenschaal en schep de rijst erop. Dep de courgette en aubergine droog met keukenpapier. Leg ze om en om met de plakjes tomaat en geitenkaas dakpansgewijs op de rijst. Breng op smaak met zout en peper en strooi de tijm, roze­marijn en olijven erover. Sprenkel de rest van de olijfolie erover. Bak de tian in de oven in ca. 35-40 min. goudbruin en gaar.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.