Avatar

Eigen recept van... Ali Boom

Varkenshaasje met champignons en gedroogde paddestoelen

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 18 mei. 2006, 16:17 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram varkenshaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 20 gram gedroogde paddestoelen
  • 50 gram boter
  • 100 gram blokjes mager gerookt spek
  • 1 theelepel provencaalse kruiden
  • 2 dl rode wijn
  • 1/8 liter kookroom
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

Stap 1

Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en de knoflook en snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Overgiet de gedroogde paddestoelen met 1,5 dl kokend water en laat ze 20 minuten weken. Schep de paddestoelen in een fijne zeef en vang het weekvocht op. Hak de geweekte paddestoelen fijn.

Stap 2

Maak vervolgens de saus. Verhit 20 gram van de boter in een steelpan en laat de spekblokjes uitbakken. Laat de ui glazig fruiten en fruit de knoflook en de kruiden kort mee. Voeg de plakjes champignon en de fijngehakte geweekte paddestoelen toe en laat omscheppend bakken tot de champignons beginnen te kleuren. Blus af met het weekvocht en de rode wijn, breng aan de kook en laat kort inkoken. Roer de room door de saus en breng verder op smaak met wat zout en peper.

Stap 3

Verhit intussen de resterende boter in een braadpan en bak de varkenshaasjes rondom aan.

Bestrooi ze met wat zout en peper en laat op middelhoog vuur rondom bruin bakken.

Zet het deksel schuin op de pan en laat de varkenshaas regelmatig kerend circa 10 minuten bakken. Schep de paddestoelensaus bij het vlees en laat nog circa 10 minuten zachtjes stoven. Snijd het vlees schuin in plakken en schep de saus erover.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.