Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Hollandse asperges

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wachttijd 180 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 30 dec. 2005, 10:00 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2kilo asperges
  • zout
  • peper
  • 4 eieren
  • 200g boter
  • 3 eetl. balsamico-azijn
  • 1 eetl. bloemenhoning
  • 2 eetl. peterselie
  • 200gr gegrilde beenham

Materialen

  • aspergeschiller of dunschiller

Bereiden

Verwijder van de asperges de houtachtige onderkanten(ca. 2 cm). Schil de asperges en leg ze ca. 3 uur in een bak met ruim koud water.

Kook de asperges in ruim water met wat zout in ca. 20 min. gaar.

Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Hak de eieren fijn.

Laat de boter smelten op een laag vuur. Haal de pan van het vuur en klop de balsamico-azijn en de bloemenhoning erdoor.

Was de peterselie en hak hem fijn.

Verdeel asperges, beenham en ei over de borden.

Schep de botersaus over de asperges en bestrooi ze met peterselie.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.