Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Kip gevuld met abrikozen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Wachttijd 480 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 29 nov. 2017, 15:44 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 g gedroogde abrikozen
  • 1 scharrelkip
  • zout en peper
  • 2 uien
  • 50 g rozijnen
  • 1 theel kaneelpoeder
  • 1 eetl keriepoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 teen knoflook
  • 75 g boter
  • 1 zakje geschaafde amandelen (Baukje)

Bereiden

De abrikozen in ruim water zo'n 8 uur laten weken.

De kip van binnen en van buiten inwrijven met zout en peper.

De uien pellen en snipperen.

De bereiding:

Laat de geweekte abrikozen uitlekken.

Helft van abrikozen in stukjes snijden.

Doe ze in een kom en voeg de helft van de rozijnen, helft van de gesnipperde uien, kaneel, kerriepoeder en cayennepoeder toe.

De knoflook pellen en er boven uitpersen.

Het mengsel door elkaar roeren en hiermee de buikholte van de kip vullen.

Poten en vleugels met keukentouw vastbinden, zodat de vulling er niet uit kan.

Boter in braadpan verhitten.

De kip hierin rondom bruin bakken.

Rest van ui toevoegen en 3 minuten meebakken.

Rest van abrikozen, rozijnen en 1 dl water toevoegen.

Het geheel nu 1 1/4 uur zachtjes gaar laten worden met deksel op pan.

Af en toe eens omkeren.

In droge koekepan de amandelen goudbruin roosteren.

Kip uit pan nemen en op een voorverwarmde schaal leggen.

De saus er omheen schenken.

De geroosterde amandelen erover strooien.

Lekker met broccoli met een sausje en aardappelpuree.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.