Avatar

Eigen recept van... Ruud van Teylingen

Cock's Snert

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 29 dec. 2005, 16:12 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram Spliterwten
  • 3,5 liter Water
  • 1 Knolselderij
  • 1 Winterpeen
  • 2 Prei
  • 1 Ui
  • 1 bosje Selderij
  • 500 gram Schouderkarbonade
  • 1 stuk Zuurkoolspek
  • Runderbouillonblokken
  • 1 Rookworst

Bereiden

Spliterwten + Schouderkarbonade met water aan de kook brengen -- zachtjes laten koken + af en toe doorroeren ( pas op voor aanzetten aan de bodem)

Knolselderij + Winterpeen in blokjes snijden, aan de erwtenpuree toevoegen

Prei en Ui in reepjes aan de erwtenpuree toevoegen.

Na ong 1 uur de Zuurkoolspek er aan toevoegen

Na ong 2 a 3 uur is de soep gebonden.

Karbonade er uit halen, van bot ontdoen en vlees in stukjes snijden en de zuurkoolspek in stukjes snijden.

Selderijdblaadjes in stukjes snijden en meekoken tot ze gaar zijn.

Soep op smaak brengen met zout en een paar Bouillonblokken.

Rookworst er in en in plakjes snijden en...............klaar is kees.

Kortom......gewoon een beetje aanklooien!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.