Avatar

Eigen recept van... Lya van Bergen-Snoek

Asperges inmaken

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Slank, Anders

Laatst aangepast: 26 jul. 2009, 09:15 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 witte asperges

Bereiden

8 witte asperges, AA

250 ml witte wijn

250 ml azijn

400 gram suiker

2 laurierblaadjes

4 zwarte peperkorrels, gekneusd

Bereidingswijze

Leg een weckpot van 0,5 liter open met deksel naar beneden in een stoomovenpan met gaatjes.

Stoom de weckpot 10 minuten op 100 graden, om deze te ontsmetten.

Schil de asperges voorzichtig met een aspergeschiller of een dunschiller.

Was de asperges goed.

Snijd de asperges in 5 schuine stukjes.

Doe asperges in de wekpot.

Breng wijn, azijn, suiker, laurier en zwarte peperkorrels in een pan op de kookplaat aan de kook.

Giet dit vocht op de asperges, tot ze onder staan.

Als u vocht over heeft kunt u dit bewaren in de koelkast .

Stoom de weckpot op 85 graden 20 minuten.

Laat de weckpot afkoelen met gesloten deksel.

Tip :Asperges kunt U ook goed rauw invriezen ( goed inpakken !)

Bronvermelding

Valentijn Bogaers

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.