Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Kipschnitzelrol met fruitcocktail

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 13 feb. 2006, 21:00 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 ongepaneerde kipschnitsels of geplette kipfilets
  • 100g roomkaas naturel (monchou)
  • 8 gewelde pruimen of abrikozen
  • 2 theel. kipkruiden
  • 25 gr boter of margarine
  • 1 eetl. olie
  • 500gr blik fruitcocktail

Bereiden

Voorbereiding: Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast. Plet de pruimen tussen plasticfolie op een plank en laat het fruit uitlekken. Bestrijk de kip aan één zijde met roomkaas. Leg de pruimen erop en rol het vlees op. Steek vast met prikkers en bestrooi de buitenkant met de kruiden.

Bereiding: Verwarm de boter met de olie in een pan en bak de kiprolletjes rondom voorzichtig goudbruin en gaar. Reken ong. 7 minuten per kant. Blus het bakvocht af met wat vruchtensap en verwarm het fruit nog 5 minuten mee.

Tip: Vervang kipschnitzel door ongepaneerde kalkoenfilet of -schnitzel en plet ze tussen plasticfilie (met een groot mes).

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.