Avatar

Eigen recept van... Martijn van Veelen

Vijgen met abrikozen en roomijs

Anders, Nagerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 15 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 28 dec. 2005, 17:22 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 verse vijgen
  • 150 gram abrikozen
  • 5 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • 1 liter roomijs
  • brandy of cognac
  • geschaafde amandelen

Materialen

  • ovenvaste schaal

Bereiden

Spoel de vijgen af en snijd kruislings in en zet in een ovenvaste schaal. Leg de abrikozen in een schaaltje en sprenkel brandy of cognac over de abrikozen. Meng de honing met rozemarijn. Schep op de vijgen een lepel honing. Bak de vijgen in ca. 15 min. Voeg de laatste 5 minuten de abrikozen toe. Serveer op een bordje met het roomijs.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.