Avatar

Eigen recept van... Chantal Bakkenes

Marmorkuchen

Gebak, Hapje, 8 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 70 minuten, Bereidingstijd 90 minuten, Anders

Laatst aangepast: 27 dec. 2005, 20:04 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram Boter
  • 250 gram Suiker
  • 4 stuk Eieren
  • 1 Citroenrasp
  • 1 pakje Vanillesuiker
  • 500 gram Bloem
  • 1 pakje Bakpoeder
  • 125 mL Melk
  • 2-3 EL Kakaopoeder
  • 2 EL Rum

Materialen

  • Vorm, mixapparaat, oven etcetera..

Bereiden

De boter met de suiker in een roerkom schuimig roeren. Vanillesuiker, citroenrasp en eieren toevoegen en goed doormixen. Het bloem met het bakpoeder mengen en afwisselend bloem en melk door het deeg mixen.

De vorm invetten met boter en met de helft van het deeg vullen.

Het kakaopoeder aan het overige deel van het deeg toevoegen en doorroeren. Eventueel nog wat melk toevoegen.

De rest van het deeg in de vorm doen en met een vork door het deeg gaan (hierdoor ontstaat het marmor-effect)

De marmorkuchen 55-70 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C bakken.

Even laten afkoelen en dan uit de vorm halen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.