Avatar

Eigen recept van... Els Clottemans

Wintersalade met tonijn

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 2 minuten, Wachttijd 5 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 29 dec. 2005, 10:43 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blik tonijn (in olie)
  • 1 blik ansjovis (in olie)
  • 1 blik tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • spirelli
  • 1 kruidenbouillon
  • uienpoeder
  • peper
  • tijm
  • 1 pak gemalen kaas

Bereiden

Snij de prei in kleine ringen, de paprika en de ui in smalle reepjes.

Bak de anjovis in haar eigen olie (niet te veel olie gebruiken want deze is nogal zout). De anjovis moet eigenlijk smelten. Voor meer olie kan je ook de tonijnolie gebuiken (of anders olijfolie of arachide olie)

Voeg de ui toe, later de paprika en nog later de prei. (beetgaar is de paprika het lekkerst). De prei heeft niet lang nodig.

Voeg als alles bijna gaar is, de tomaten met vocht toe. Kook/bak dit wat in (als er te veel vocht inzit dan kan je het binden met tomatenpuree).

Voeg de peper, uienpoeder, kruidenbouillion en paprikapoeder naar smaak toe. Een mespuntje tijm is voldoende.

Is het niet zout genoeg voeg dan pas zout toe.

Voeg als allerlaatste de tonijn toe. Het gerecht is klaar als de tonijn lauwwarm is.

Als alles klaar is serveren met de spirelli en gemalen kaas.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.