Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Kruidige gehaktballen van Katinka (Surinaams)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 25 minuten, Bereidingstijd 35 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 06 nov. 2019, 08:53 | 215 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 eetl tomatenketchup
  • 3 à 4 tomaten
  • wat water
  • 1 tl laos
  • 2 eetl ketjap manis
  • zout en peper
  • aroma
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl koriander
  • 1 tl komijn
  • 30 g paneermeel en
  • wat extra paneermeel om de ballen door te rollen
  • eventueel wat sambal
  • 2 eetl goede olie

Bereiden

Maak het gehakt aan met de gesnipperde ui, knoflook, peper, zout, aroma, paprikapoeder, koriander, komijn, laos, gemberpoeder, ketjap, ketchup, ei en het paneermeel en meng alles goed.

Vorm er ballen van en rol ze door wat paneermeel. Bak ze bruin in de olie.

Voeg als de ballen bruin zijn de in stukjes gesneden tomaat toe en een beetje water.

Zet het vuur laag en stoof het vlees - afgedekt - gaar.

-

*Je kunt ook wat sambal door de gehaktballen doen.

-

* Serveer met rijst en groente. Bij voorkeur met Katinka's

gestoofde spitskool ( Surinaams ) en een schaaltje sambal.

- .

* Voor Katinka's gestoofde spitskool zie elders in Ria's kookschrift.

Bronvermelding

Katinka

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.