Avatar

Eigen recept van... Femke Magre

Kip paraplu (kip met champignonsaus)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 45 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 12 mei. 2009, 09:25 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo kipdrumsticks
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik champignon cremesoep (campbells/unox)
  • 250 ml koffiemelk
  • 3 takjes peterselie

Materialen

  • ovenschaal

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de kipdrumsticks in een licht ingevette ovenschaal en gaar deze 10 minuten voor in de oven.

Snijd intussen de ui en knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes.

Bak in een hapjespan de ui en knoflook en voeg als deze glazig zijn, de champignons toe. Bak de champignons ook even mee.

Voeg de soep en de koffiemelk toe, goed roeren.

Op smaak brengen met peper en eventueel zout.

Giet de saus over de drumsticks en laat het gerecht 30 minuten verder garen. Dek het eerste kwartier af met aluminium folie.

Snijd de peterselie fijn en garneer hiermee de kipschotel.

Lekker met rijst en een groene salade.

Bronvermelding

Grootmoeders recept.

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.