Avatar

Eigen recept van... Viviane Racz

Bram Bokkepoots Chocoladecake (uit Mathilda van Roald Dahl)

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 01 mei. 2009, 20:42 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 gr pure chocolade
  • 170 gr boter
  • 225 gr poedersuiker
  • 4 eetl bloem
  • 6 eieren
  • 225 gr pure chocolade (voor glazuur)
  • 225 gr creme fraiche (voor glazuur)

Materialen

  • -Taartvorm, of cakevorm indien halve hoeveelheid ingredienten -Mixer

Bereiden

Deeg:

Oven voorverwarmen op 180 graden, stand 4 bij gasoven, of 170 graden heteluchtoven. Taartvorm invetten en bekleden met vetvrij papier. Chocolade au bain marie smelten, boter erdoor roeren totdat hij gesmolten is. Meel, poedersuiker, losgeklopte eidooiers erdoor roeren. Eiwit stijfkloppen. Het eiwit voorzichtig beetje bij beetje door het chocolademengsel scheppen totdat het goed gemengd is. Massa in taartvorm scheppen. Taart 35 min. bakken, 60-70 min bij heteluchtoven. Cake laten afkoelen en uit de vorm halen. Ondersteboven zetten en verder laten afkoelen.

Glazuur:

Chocolade voor de glazuur au bain marie smelten, creme fraiche en poedersuiker toevoegen. Over de taart spatelen en op een koele plek laten opstijven.

Bronvermelding

Roald Dahls kookboek

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.