Avatar

Eigen recept van... Hanneke Meulendijk

Pikant varkensvlees met groenten en cashewnoten

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 22 dec. 2005, 22:00 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas
  • 1 eetlepel sherry
  • zout en peper
  • (sla)olie
  • 4 theeplepels aardappelmeel
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine rode peper
  • 100 gram winterpeen
  • 4 kastanjechampignons
  • 1/4 kippebouillontablet
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel ketjap
  • 1/2 theelepel suiker
  • 50 gram ongezouten cashewnoten

Materialen

  • schuimspaan, vergiet, wok, keukenpapier

Bereiden

- Vlees marineren:

In kom 1 eetlepel olie, 1theelepel sherry, 1 theelepel zout, snufje peper en 2 theelepels aardappelmeel door elkaar roeren. Vlees in blokjes snijden, door marinade scheppen en 10 minuten laten marineren.

- Groenten voorbereiden:

Ui pellen en in stukjes snijden

Paprika, wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.

Peper ontdoen van zaadlijsten en in dunne ringetjes snijden.

Winterpeen wassen, schillen en in blokjes snijden.

Champignons schoonvegen en in stukjes snijden.

In pan met kokend water wortel ca 3 minuten koken. Met schuimspaan blokjes eruit scheppen en onder koud stromend water laten afkoelen. In hetzelfde water champignons 1 minuut koken, met koud water afspoelen en uit laten lekken.

Groenten door elkaar scheppen.

-Saus voorbereiden:

1/4 bouillontablet oplossen in 1 dl van het kookwater.

Oestersaus, sesamolie, ketjap, suiker, rest van sherry, snufje zout en peper tot sausje roeren.

Bereiden:

Vlees op keukenpapier laten uitlekken. Scheut olie verhitten in wok. Als er een lichte walm van de olie afkomt, het vlees toevoegen en al omscheppend in ca 3 minuten bakken.

Vlees met schuimspaan uitnemen, wok schoonvegen en opnieuw scheut olie verhitten. Groenten toevoegen en ca 3 minuten roerbakken. Vlees erdoor scheppen en ca 1 minuut meebakken. Sausje erbij schenken en in ca 3 minuten iets laten inkoken.

In kopje rest van aardappelmeel met 1/2 eetlepel water tot koud papje roeren. Papje in wok gieten en saus al roerend iets laten binden. Cashewnoten toevoegen en even op laten warmen.

Serveren met rijsttimbaaltjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.