Avatar

Eigen recept van... Tinie Dröge

Stamppot van voorjaarsbietjes met geitenkaassaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 18 nov. 2004, 19:13 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 dl melk
  • 1 dl slagroom
  • 200 gram verse geitenkaas
  • zout
  • peper
  • 500 gram verse, kleine voorjaarsbietjes
  • 750 gram aardappelpuree
  • olijfolie

Bereiden

Breng voor de saus de melk met de slagroom aan de kook en roer er, als het mengsel kookt, 100 gram geitenkaas door. Laat de kaas smelten, zodat de saus wat lobbig wordt. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder het groene loof en de schil van de bietjes en snijd de bietjes in heel dunne reepjes of rasp ze grof. Schep de bietjes samen met de rest van de kaas door de hete arrdappelpuree. Verwarm alles nog even en breng op smaak met zout en peper. Serveer de geitenkaassaus bij de stamppot. Druppel er eventueel nog wat olijfolie over.

Variatie:

Het is ook lekker om deze stamppot te maken van geroosterde bietjes. Het kost wat tijd maar ze smaken dan ook heerlijk.

Leg 600 gram klein rauwe ongeschilde bietjes in een ovenschaal. Bestrooi ze zout en peper en schenk er 3 el.olijfolie en 1 el. balsamico azijn over. Roer alles goed door elkaar, zodat de bietjes met een laagje olie omgeven zijn. Leg er 3 takjes tijm tussen en rooster de bietjes 30 tot 50 minuten (afhankelijk van de grootte) in het midden van een 200 graden oven tot ze zacht zijn. Schep ze regelmatig om. Laat de bietjes iets afkoelen en verwijder de schil en snijd ze in reepjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.