Avatar

Eigen recept van... Jan Dekker

Zalmmayonaise

Salades, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands

Laatst aangepast: 22 dec. 2005, 11:40 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4-6 gr. blikken rode zalm
  • aardappelen
  • 1 pot mayonaise
  • 1 pot frites saus
  • 1 pot franse mosterd
  • 1 potje kleine kappertjes
  • 1 grote fijngesnipperde ui
  • 1 fles natuur azijn
  • 1 tube tomaten ketchup
  • 3 eieren
  • 1 potje zilveruitjes
  • 1 potje amsterdamse uitjes
  • 1 potje kleine augurken
  • verschillende soorten vis
  • stokbrood of i.d.
  • zout en peper
  • 1 flesje worchestersaus
  • 1 krop sla naar keuze

Bereiden

Voorbereiding:

Maak de blikken met rode zalm open, laat het vocht goed weglopen en ontdoe de zalm van graten en vel.

Maak de stukken zalm klein met een vork of schone handen.

Schil wat vastkokende aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen totdat ze gaar zijn. Giet het water eraf en laat de aardappelen koud worden.

Maak van mayonaise, fritessaus en mosterd een saus en breng het op smaak met worchestersaus, wat azijn, zout en peper.

Voeg hierbij de kappertjes en gesnipperde ui.

Kook de eieren totdat ze hard zijn. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in twee helften.

Maak de sla schoon en laat deze uitlekken.

Bereiding:

Doe de zalm in een bak met de saus en prak het met een vork of lepel, of kneed het met schone handen totdat er een mooi egaal geheel ontstaat. Als de salade te nat is prak er dan wat aardappelen doorheen, totdat het gewenste resultaat bereikt is.

Maak het geheel zo dat er geen verschil te zien is tussen de zalm en de aardappelen.

Plaats de salade een paar uur in de koelkast om hem goed op smaak te laten komen en op de juiste temperatuur te brengen.

Leg op een grote schaal de schoongemaakte sla.

Verdeel vanuit het midden de salade. Bestrijk deze eventueel met wat mayoinaise.

Leg de 6 halve eieren op de salade en breng er wat mayonaise en tomaten ketchup op.

Kleed de salade aan door er verschillende soorten vis omheen te leggen: haring - zalm - garnalen - makreel - crab - anjovis - paling - forel - etc.

Leg tussen de vis wat zilveruitjes, gesnipperde uitjes, amsterdamse uitjes en kleine tot waaier gesneden augurkjes.

Snijd het brood in plakjes. Serveer het geheel met een droge witte wijn bij voorkeur uit de Elzas.

P.S.

Dit is smullen geblazen voor liefhebbers van vis!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.