Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Sucadelapje met appel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Wachttijd 150 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 29 dec. 2005, 18:45 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 sucadelapjes a 100 g
  • zout en peper
  • 1 theel kruidnagelpoeder
  • 75 g boter
  • 1 grote ui
  • 2 stevige zoetzure appels
  • 1 dl appelcider
  • 20 g ontbijtkoek (1 snee)
  • 2 takjes peterselie

Bereiden

De sukadelapjes inwrijven met zout, peper en kruidnagelpoeder.

In braadpan 3/4 deel van de boter verhitten.

Vlees in ca.10 minuten aan beide kanten dichtschroeien en bruin bakken.

Intussen ui pellen en in dunne ringen snijden.

1 appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukken snijden.

Aan het vlees het volgende toevoegen: ui, appelstukken, 1 dl warm water en de appelcider.

Ontbijtkoek erboven verkruimelen.

Aan de kook brengen.

Met een deksel op de pan 2 1/2 uur zachtjes laten stoven.

Af en toe eens omkeren.

Bereiden:

Als men het vlees af heeft laten koelen, het nu weer in zo'n 10 minuten tijd laten warmen op een zacht pitje.

Andere appel goed wassen, klokhuis verwijderen en in 8 plakken snijden.

In koekepan rest van de boter verhitten.

Appelplakken ca 2 minuten bakken.

Halverwege plakken voorzichtig keren.

Sukadelapjes op 4 bordjes leggen.

Stoofvocht erover scheppen.

Appelplakken er dakpansgewijs op rangschikken.

De peterselie erboven fijnknippen.

Serveren met gekookte aardappels en sperziebonen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.