Avatar

Eigen recept van... Nienke de Waal

Blini's met zure room en gravad lax

Anders, Hapje, 6 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 10 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Anders

Laatst aangepast: 15 dec. 2004, 20:38 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel of gezeefde meel
  • 1 tl gedroogde gist
  • 90 cl lauwe melk
  • zout
  • 75 cl zure room
  • 1 gesplitst ei
  • 20 cl creme fraiche
  • 1 el mierikswortel, versgeraspt
  • 1 el bieslook
  • 1 tl citroensap
  • zout en peper uit de molen
  • dille
  • 200 gram gravad lax

Bereiden

Doe de helft van het meel in een kom en vermeng dit met de gist. Voeg de lauwe melk toe, roer het mengsel glad en laat het 2 uur rijzen. Doe dan de rest van het meel bij het beslag en voeg zout naar smaak toe. Roer de zure room erdoor (het beslag is nu vrij dik). Klop het eiwit stijf en schep deze door het beslag. Laat alles nog eens een half rijzen. Bak 12 kleine dikke pannenkoekjes van ca. 4 cm doorsnede in een licht met olie ingevette koekenpan. Laat ze afkoelen en bewaar ze tussen keukenpapier of bakpapier. Pas op dat ze niet aan elkaar plakken. De pannenkoekjes kunt u een dag van tevoren maken.

Meng de creme fraiche met de mierikswortel, de bieslook en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Doe een kloddertje mierikswortelroom op het pannenkoekje en drapeer hierop de gravad lax. Doe er een beetje peper op en garneer met de verse dillesprietjes. Serveer direct.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.