Avatar

Eigen recept van... Vilma van Koesveld

Varkenshaaas in bier gemarineerd

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 6 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 15 dec. 2004, 14:34 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 stuks varkenshaas
  • 2 el mosterd
  • 2 fl bier
  • 1 el bloem

Materialen

  • braadslee etc keukenpapier

Bereiden

Varkenshaasje gemarineerd in bier

Bron: ReceptenWeb

Ingrediƫnten Waardering

3 stuk varkenshaasje

2 el. mosterd

2 flessen speciaalbier

1 el. bloem, gezeefde

3 el. boter, geklaarde

1 mespunt peper

1 mespunt zout

1 dl. kalfsfond

0.5 dl. room

1 el. majoraanblaadjes

Benodigdheden

Benodigde materialen: een schaal en wat keukenpapier.

Bereidingswijze

Neem bij voorkeur honingmosterd en Moreeke-bier (speciaalbier met een fruitig aroma en een hoge gisting).

Smeer de varkenshaasjes in met mosterd. Leg ze in een schaal en giet er het bier over. Laat ze zo minimaal 24 uur marineren.

Dep het vlees daarna droog met keukenpapier en wentel het door bloem.

Bak het vlees rondom goudbruin in boter. Blus met het marinadevocht en de fond. Laat het vlees zo circa 20 minuten smoren.

Voeg room toe en majoraanblaadjes, breng het geheel op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en snijd in plakken, verdeel dit over de borden en serveer met de saus.

Lekker met een Brouilly, Beaujolais.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.