Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Pannenkoeken maar dan anders

Anders, Brunch, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • bloem

Bereiden

Appelmoes-pannenkoek met cranberrycompote

Ingrediënten voor de pannenkoek

300 g melk

150 g bloem

3 eieren

5 el suiker

4 el rozijnen

snufje zout

1 el olie

beetje olie of boter om in te bakken

Vulling

4 appels, geschild en in stukjes

1 vanillepeul

1 kaneelstokje

Eventueel suiker naar smaak

4 el cranberrycompote

Meng de ingrediënten voor de pannenkoek door elkaar. Verwarm een pan op hoog vuur, zet dan het vuur iets lager, maar nog steeds redelijk hoog, laat een klein klontje boter of beetje olie warm worden, giet ¾ soeplepel pannenkoekenbeslag in de pan, draai na 2 minuten het vuur nog wat lager. Laat de pannenkoek dan nog 2 minuten bakken, maak met een houten roerspaan de onderkant los, en draai de pannenkoek om. Laat deze kant nog 3 minuten bakken. Bak zo nog vier zoete pannenkoeken. Leg 1 pannenkoek apart, deze heb je voor het nagerecht nodig.

Doe de appelstukjes in een pan met 100 ml water. Snij de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap het zwarte poeder eruit, verdeel dit over de appels. Doe de lege peul en het kaneelstokje in de pan. Breng het water met de appelstukjes op laag vuur aan de kook. Roer af en toe door om aanbranden te voorkomen. Kook 40 minuten totdat de appels zacht zijn.

Verdeel de appelmoes en cranberrycompote over de pannenkoeken en rol de pannenkoeken losjes op.

-------------------------------------------------------------------------------------

Zuurkoolpannenkoeken met roomkaas

Ingrediënten voor de pannenkoeken

200 g melk

100 g bloem

2 eieren

1 el kerrie

1 klein uitje, gesnipperd

snufje zout

1 el olie

extra olie om in te bakken

Vulling

400 g zuurkool

125 g kruidenroomkaas

optioneel: 1 klein blikje ananasstukjes

Meng de ingrediënten voor de pannenkoek door elkaar. Bak er vier pannenkoeken van. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul de pannenkoeken met de zuurkool, verdeel de kruidenroomkaas er over en eventueel de ananasstukjes. Sla de pannenkoeken dubbel zodat er een half maantje ontstaat. Verwarm de pannenkoeken 25 minuten in de oven.

------------------------------------------------------------------------------------

Sla-pannenkoeken

Ingrediënten voor de pannenkoeken

200 g melk

100 g bloem

2 eieren

1 el kerrie

snufje zout

snufje peper

1 el olie

extra olie om in te bakken

Vulling

200 g ijsbergsla of gemengde ijsbergsla

2 gekookte eieren, in stukjes

1 paprika, in blokjes

1 el yoghurt

1 el azijn

2 el olijfolie

zout, peper

Meng de ingrediënten voor de pannenkoek door elkaar. Bak er vier pannenkoeken van. Roer de ingrediënten voor de vulling door elkaar, breng op smaak met zout en peper. Vul de pannenkoeken met de sla, paprika en eieren. Rol de pannenkoeken op.

------------------------------------------------------------------------------------

Twee-kleuren chocoladefondue met pannenkoekreepjes

200 ml slagroom

125 g bittere chocolade in stukjes

125 g witte chocolade

1 sinaasappel, in blokjes

1 kiwi, in blokjes

1 mango, in blokjes

1 pannenkoek (eerder in het menu heb je 1 pannenkoek extra gebakken voor dit nagerecht)

5 el kokos

cocktailprikkers

Bestrooi de pannenkoek met kokos en rol hem strak op. Snij hem in kleine stukjes die je met cocktailprikkers vast zet.

Verwarm 2 pannetjes au bain marie. Laat de pure chocolade met de helft van de slagroom smelten in het ene pannetje, en de witte chocolade met de slagroom in het andere pannetje. Zet de pannetjes op een rechaud of theelichtje. Doop het fruit en de pannekoekrolletjes in de fondue.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.