Avatar

Eigen recept van... Wilma Lucchini

Lasagne al forno

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 60 minuten, Bereidingstijd 90 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 18 dec. 2005, 08:05 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje Beschamelsaus (grand italia)
  • 0,5 L Melk
  • 1,5 Pond Gehakt
  • 2 Blikjes Tomatenpuree (grote van Delmonte)
  • 1 Bosje Peterselie fijngehakt
  • 4 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 3 st. Grote uien gesnipperd
  • 2 pakken Lasagne bladen (grand italia)
  • 3 ons Belegen kaas in plakken
  • 2 zakjes Geraspte parmesaanse kaas
  • zout
  • peper
  • 7 teentjes knoflook uitgeperst

Materialen

  • ovenschaal(30 cm doorsnede),Grote pan met deksel,steelpannetje,snijplank,sauslepel.

Bereiden

Maak van 0,5 pond gehakt kleine soepballetjes en bak ze aan met wat zout naar smaak, en zet ze even apart.

Rul de rest van het gehakt, en braad het aan.

Voeg de gesnipperde uien toe en laat het meebakken tot ze glazig zijn.

Voeg nu ook de peterselie,italiaanse kruiden en de knoflook toe en laat het 10 min meebakken ( er komt al een heerlijke italiaanse geur vrij ).

Doe er wat peper en zout bij naar smaak.

Zet nu de Grote (saus) pan op het vuur met de inhoud erin en voeg de soepballetjes er ook aan toe.

Voeg ook de tomatenpuree en veel water toe, het moet een waterige saus worden.Ongeveer 14 keer de inhoud van het blikje tomatenpuree.

Laat de saus nu een 1/2 uur sudderen ,wel af en toe roeren.

Proef de saus, of er genoeg zout en peper is toegevoegd.

Zorg dat de saus niet meer te waterig is, en is ingekookt tot een kwart.

Maak de Beschamelsaus naar aanwijzing op het pak.

Beboter nu de ovenschaal en leg op de bodem lasagnebladen tot het helemaal bedekt is.

Doe er een laag rode saus op en doe er een beetje Beschamelsaus overheen.

Leg er wat belegen kaas overheen en een beetje geraspte parmesaanse.

Herhaal dit tot de schaal haast vol is, doe bij de laatste laag alleen de sausen en de kaas eroverheen,en wat meer geraspte parmesaanse.

Zet de ovenschaal in de oven, een uur op 180 gr.

Er moet zich aan de bovenkant een krokante laag ontwikkelen en dan is hij klaar.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.