Avatar

Eigen recept van... - Jamie Olivier-

Bananenmousse

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 27 dec. 2020, 23:56 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • bananen

Bereiden

3 rijpe bananen

60 gr. Suiker

sap van 1 Citroen

5 cl. rum

fruit om te garneren

3 eieren

15 cl. Room

1 blaadje Gelatine

een Snuifje zout

Methoden/stappen

Week de Gelatineblaadjes in koud water.

Laat de eierdooiers met de Suiker in de keukenrobot kloppen tot een wit mengsel.

Klop de Room eveneens op.

Schil de bananen, snij ze in stukken, besprenkel ze met Citroensap en mix ze fijn, warm de rum op en los er het uitgeknepen gelatineblaadje in op.

Meng de bananen met de eierdooiers, de rum en de slagroom.

Klop de eiwitten zeer stijf met een Snuifje zout, spatel het onder het bananenmengsel, proef en voeg eventueel wat suiker toe.

Verdeel de mousse over 4 coupes en zet ze in de koelkast.

Versier juist voor het opdienen met zeef fijn gesneden fruitblokjes

Bronvermelding

kwb

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.