Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Zuurkoolschotel', van Erna (met gehakt, spekjes ....)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 09 jan. 2020, 21:55 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen en ........

Bereiden

1 kg kruimige aardappelen

2 dl melk

zout en versgemalen

peper

nootmuskaat

boter

1 ei

100 g spekjes

300 g rundergehakt (gekruid)

1 ui

1 tl tijm

1 eetl mosterd

500 g zuurkool

1 dl appelsap

3 appels

-

De aardappelen koken en met de melk, boter en een ei tot een puree roeren. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. De spekjes uitbakken, het gehakt toevoegen en rul bakken.

-

De ui snipperen en mee fruiten. Tijm erover strooien en mosterd erdoor roeren. De zuurkool loshalen en in het appelsap verwarmen. Een ovenschotel invetten. De zuurkool erin scheppen en het gehaktmengsel erover verdelen. De puree erop scheppen en gladstrijken. De appels schillen en in partjes snijden. De appel over de puree verdelen.

-

De schotel 45 minuten in een oven van 175° zetten. Eventueel een pakje gratin-mix met spekjes volgens de aanwijzigingen op het pak bereiden en over de schotel schenken voor deze de oven in gaat.

Bronvermelding

Erna

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.