Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

6 Amuses voor je gasten

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • courgette

Bereiden

Frisse wraps (20 stuks)

4 bloemtortilla’s

4 tomaten, in blokjes

1 klein blikje maïs

35 g rucola

75 ml volle kwark

1 eetlepel mayonaise

1 el komijnpoeder

zout, peper.

cocktailprikkers

Verwarm de tortilla’s aan beide zijden 1 minuut in een koekenpan en laat ze afkoelen. Meng de tomaten en de maïs. Meng de yoghurt met de mayonaise en komijn, breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola over het midden van tortilla’s. Leg daar het tomaten-maïsmengsel overheen. Giet daarover de yoghurt. Vouw de zijkanten een klein beetje naar binnen en rol de tortilla op. Verdeel elke tortilla in vieren, steek in elk stukje een cocktailprikker.

=================================================

Gevulde paprika (voor 2 personen)

1 flinke rode paprika, doormidden, zaadlijsten verwijderd

250 g champignons, in plakjes

2 tenen knoflook, in stukjes

125 ml crème fraiche

2 tl oregano

2 tl rozemarijn

4l el geraspte kaas

1 el olie

zout, peper

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verwarm de olie in een koekenpan, bak de champignons in 10 minuten gaar, haal van het vuur, roer de knoflook, rozemarijn, oregano, crème fraiche en kaas er doorheen en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprika met dit mengsel. Leg 30 minuten in de oven.

-----------------------------------------------------------------------------------

Witlofschuitjes met blauwe-kaasdip (voor 8 personen)

150 g blauwe kaas

125 g volle kwark

3 stronken witlof

bieslook ter garnering

peper

Meng de kwark met de blauwe kaas. Vul de blaadjes van de witlof met de blauwe kaasvulling. Garneer met sprietjes bieslook en versgemalen zwarte peper.

=================================================

Biet met mierikswortelroom (voor 2 personen)

2 kleine bieten, geschild

75 g roomkaas

1-3 tl mierikswortel

Zout, peper

Optioneel: 2 el vers gesneden bieslook

Kook de bieten. Snij ze elk in 4 plakjes. Mix de roomkaas met de mierikswortel en eventueel de bieslook, gebruik de mierikswortel naar smaak. Breng op smaak met zout en peper. Besmeer alle plakjes op twee na met het roomkaasmengsel. Bouw twee bietentorentjes en leg de plakjes zonder room bovenop

=================================================

Gegrilde courgetterolletjes (voor 6 personen)

1 rechte courgette, in 6 plakken in de lengte

30 g rucola

50 g kruidenroomkaas

6 cocktailprikkers

zout, peper

optioneel: tabasco

Gril de courgettelinten in een grillpan aan beide kanten in een minuut of 7 gaar. Laat afkoelen. Besmeer ze met de kruidenroomkaas, strooi er wat zout en peper over en eventueel een beetje tabasco. Verdeel de rucola overdwars over het midden van de courgetteplakken. Rol elke plak op en zet vast met een prikker.

================================================

Quesadilla (voor 4 personen)

3 bloemtortilla’s

4 bosuitjes, in rinngetjes

50 g worteltjes, geraspt

15 g koriander

100 g geraspte kaas

2 tl jalapeno-ringetjes of 1 Spaanse peper, fijngehakt

125 ml zure room

zout, peper

Beleg 1 tortilla met kaas. Leg er een tortilla op. Beleg die tweede met de bosuitjes en wortels. Leg de derde tortilla erop. Verhit een koekenpan op matig vuur, leg de tortilla’s erin, druk goed aan en bak vier minuten, dan weer goed aandrukken, omdraaien en nog drie minuten verhitten. Intussen de zure room, jalapaneno-ringetjes en koriander mengen, op smaak brengen met zout en peper. Snij de quesadilla in vier stukken en doe wat room op elk stuk.

bron Vegatopia

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.