Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

5 Amuses voor een diner met je vrienden

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • bladerdeeg

Bereiden

Eiersalade met saffraan (voor 2 personen)

3 eieren

5 draadjes saffraan

5 el mayonaise

2 grote ijsbergsla-bladeren

zout, peper

Meng de saffraan met 1 el water dat net gekookt heeft. Laat afkoelen en roer door de mayonaise. Kook de eieren in 8 minuten gaar, zodat ze net niet helemaal hard zijn. Pel ze en hak ze in stukjes. Meng met de mayonaise. Verdeel over de slabladeren en strooi en wat zout en peper over.

-----------------------------------------------------------------------------------

Griekse pita’s (voor 2 personen)

1/4 komkommer, zonder zaadlijsten, en fijngehakt

2 pita’s

1 flinke biet

3 tenen knoflook, geperst

8 el volle kwark

15 g munt, fijngehakt

2 tl balsamicoazijn

1 el olijfolie

Zout, peper

Meng de kwark met de komkommer en knoflook. Laat minimaal een uur in de koelkast opstijven. Breng daarna op smaak met zout en peper.

Schil de biet en kook hem gaar in ongeveer 15 minuten. Laat afkoelen en snij daarna in blokjes. Meng met de munt, olijfolie en balsamicoazijn. Verwarm de pita’s zoals op de verpakking staat aangegeven. Snij ze bovenin open, en doe de biet en het kwarkmengsel erin. Serveer direct.

-----------------------------------------------------------------------------------

Italiaans bladerdeeg uit de oven (voor 4 personen)

4 plakjes bladerdeeg

4 el tomaten passata of tomatenketchup

4 el geraspte kaas

40 g rucola

2 el pesto

Verwarm de oven voor op 175 graden. Kerf 1 cm van de randen van het bladerdeeg een vierkant in het deeg. Besmeer het bladerdeeg met de tomaten passata, verdeel de geraspte kaas, pesto en de helft van de rucola er over. Leg 10 tot 15 minuten in de oven. Garneer met de rest van de rucola

-----------------------------------------------------------------------------------

Mozarella-tomaat-balletjes (voor 6 tot 8 personen)

50 g boter

400 g risottorijst

scheut witte wijn

800 ml hete groentebouillon

100 g zongedroogde tomaten in kleine stukjes

peper en zout

150 g mozzarella in blokjes

bloem

1 ei, losgeklopt

150 g broodkruim

Smelt de boter in een pan, voeg de rijst toe en bak die een paar minuten al roerend. Voeg een scheut witte wijn toe zodra de rijst wat glazig begint te worden en bak nog een minuutje door. Voeg een soeplepel hete bouillon toe en blijf goed roeren totdat alle bouillon is opgenomen. Voeg steeds een nieuwe soeplepel bouillon toe tot alles is opgenomen en de rijst gaar is. Draai het vuur uit, roer er de zongedroogde tomaat door en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen en verdeel de rijst in balletjes ter grote van een golfbal. Druk in elke ball wat mozarella en rol 'm dan weer dicht tussen je handen. Rol de balletjes door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruim. Frituur ze goudbruin in olie die tot 180 graden is verwarmd. Laat uitlekken op keukenpapier.

-------------------------------------------------------------------------------------

Griekse salade-snack (voor 6 personen)

2 kleine komkommers in 24 rondjes

6 cherrytomaatjes in kwarten

150 g feta

12 olijven gehalveerd

24 basilicumblaadjes

peper en zout

Beleg elk komkommerondje met basilicumblad, een cherrytomatenkwart, een mespunt feta en een halve olijf. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

-----------------------------------------------------------------------------------

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.