Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Carpaccio van gerookte zalm', van Wilma

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 21 aug. 2017, 10:29 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • stuk ijsbergsla en ........

Bereiden

stuk ijsbergsla

hart van andijvie

1 stokbrood

roomboter

1 zijde gerookte zalm

1 potje saus voor 'gravad lax'

1 citroen

zeezout, groene peper

-

Snijd de sla en andijvie flinterdun.

Rasp citroenschil af.

Snijd het stokbrood in smalle sneetjes, bestrijk ze met roomboter en bak ze in 12 à 14 minuten goudbruin en knapperig in een oven van 225°C.

Snijd de zalm in 3 mm dikke rechte plakken.

-

Opmaken:

Leg op elk bord een toefje sla. Druppel er omheen wat mosterddillesaus. Schik de plakjes zalm op het slabed. Strooi de citroenrasp erover. Maal er wat zout en groene peper over. Geef de toast erbij.

Bronvermelding

Wilma Culinair

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.