Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Vegetarisch gourmetten tips van Jan

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • kikkererwten

Bereiden

Falafelburgers

200 g gedroogde kikkererwten

1 tl komijn (djintan)

1/2 tl zout

1/4 tl bakpoeder

1/2 tl chilipoeder

1/2 klein uitje, fijngesnipperd

2 of 3 teentjes knoflook, fijngesneden

1 tl gedroogde munt

3 of 4 takjes verse peterselie en/of koriander

4 takjes verse munt

peper

Was de kikkererwten en laat ze een nacht in koud water weken. Of overgiet ze met kokend water en laat ze minstens een uur weken. Gebruik niet te weinig water, de kikkererwten zuigen zich ermee vol. Giet de kikkererwten goed af, droog ze eventueel nog na, want het is het beste als ze zo droog mogelijk zijn. Doe de kikkererwten met alle overige ingrediënten in een keukenmachine en pureer het geheel tot het zo fijn mogelijk is, en het eruitziet als een plakkerig deegje. Laat een uurtje opstijven in de koelkast. Vorm platte burgertjes van het deeg en bak deze in flink wat olie op het gourmetstel. Lekker met pitabrood, salade en knoflooksaus.

================================================

Gemarineerde tempé

200 g tempé, in plakjes

5 el tomatenketchup

3 tl pannenkoekstroop/ahornsiroop

2 el sesamolie

5 el sojasaus

3 tl sambal

Meng alle ingrediënten behalve de tempé door elkaar. Leg de tempé in een schaal en giet de marinade eroverheen. Laat een nacht staan. Bak op het gourmetstel in een beetje olie aan beide kanten gaar

================================================

2. Doe iets leuks met groenten

Zomaar wat paddestoelen, paprika en prei roerbakken in je gourmetpannetje kan, maar het is niet echt avontuurlijk. Vul eens een stel paddestoelen en paneer wat aubergines en champignons.

Gevulde paddestoelen

250 g paddestoelen (het liefst een wat grotere soort zoals grotchampinons)

30 g rucola, fijngesneden

een paar takjes peterselie, fijngesneden

5 zongedroogde tomaten op olie, kleingesneden

Wrijf of borstel de paddestoelen schoon en verwijder het steeltje zo ver mogelijk, zodat de paddestoelen uitgehold zijn. Meng de overige ingrediënten door elkaar en vul hiermee de paddestoelen. De vulling goed aandrukken. Bak de paddestoelen op het gourmetstel. Als de vulling goed is aangedrukt, kun je de paddestoelen omdraaien om zo ook de kant waar de vulling zichtbaar is te bakken.

Gepaneerde aubergines en champignons

± 1,5 dl magere kwark of yofu naturel

± 150 g bloem

1 aubergine

1 bakje champignons

paneermeel

zout

Maak van de kwark of yofu en de bloem een dik papje. Was de aubergine en wrijf of borstel de champignons schoon. Snij van de champignons een stukje van de onderkant van de steeltjes af en snij de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Smeer de groenten in met het papje en wentel ze daarna door het paneermeel. Dit gaat het makkelijkst als je het paneermeel uitspreidt op bijvoorbeeld een groot plat bord. Laat de gepaneerde groenten minstens een uur rusten in de koelkast. Bak ze op het gourmetstel in een klein beetje olie of boter. Na het bakken bestrooien met wat zout.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.