Avatar

Eigen recept van... Laetitia Vossenaar

Chinese gehaktballetjes met pindasaus

Anders, Hapje, 12 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 20 dec. 2004, 15:18 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr gehakt
  • 1/2 zakje nasimix
  • 1 ei
  • peper
  • 50 gr boter
  • 1/2 potje pindakaas
  • 4 el ketjap
  • 2 tl sambal
  • 1 dl melk

Materialen

  • braadpan

Bereiden

Laat de nasimix 10 min. wellen in kokend water.

Kneed de nasimix en het ei door het gehakt.

Draai kleine balletjes van het gehakt.

De gehaktballetjes een beetje peperen.

Bak ze in boter in 15 min. goudbruin en gaar.

Wanneer ze gar zijn 2 el. ketjap en 1 el sambal toevoegen en even doorroeren.

Roer intusen in een steelpannetje de pindakaas glad met 2 el ketjap en 1 el sambal en voeg zoveel water of melk toe tot de juiste dikte ontstaat.

Verwarm de saus al roerende boven een laag vuur.

Serveer de balletjes met de saus.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.