Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Javaans stoofvlees

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 240 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 04 mrt. 2009, 11:27 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo magere runderlappen
  • bloem
  • 50 gram boter
  • 2 bakjes boemboe smoorvlees (conimex)
  • 0,5 liter runderbouiilon (tablet)
  • voor de sajoer:
  • 2 eetlepels olie
  • 300 gram gesneden ui en wortek
  • 300` gram gesneden savooie- of witte kool
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje boemboe sajoer tampoer (conimex)

Materialen

  • stoofpan

Bereiden

snijd het vlees in blokjes en bestuif het met de bloem

bak in doter op hoog vuur het vlees(niet alles tegelijk)bruin.

snipper de ui

schep al het vlees, de ui en de boemboe in de pan en roerbak 2 min.

roer de bouillon erbij en breng aan de kook

stoof het vlees met het deksel op de pan op een klein pitje in 3 a 4 uur gaar.

Laat de suas aan het eind al roerend indikken(mocht dat nodig zijn)

De sajoer:

verhit in een wok de olie, roetbak de kleingesneden groente 2 minuten

voeg de boomboe toe, breng roerend aan de kook en laat 3-5 min zacht doorkoken

serveer het stoofvlees met rijst en de groenten

Als je nog stoofvlees over hebt kun je het volgende recept maken

1 zakje aardapplepuree

rest van stoofvlees

1 blik pruimenvlaaivulling

2-3 eetlepels paneermeel

30 gram boter

verwarm de oven voor op 180 gr

vet een platte ovenschaal in

maak de aardappelpuree

warm het vlees in de saus op

schep de helft van de puree in de ovenschaal

schep hier het stoofvlees met de sausop en verdeel de pruimenvlaaivulling hierover

dek af met de rest van de aardappelpuree, strooi er wat paneermeel over en leg klontjes boter erop

bak de schotel in 30 minuten goudbruin

serveer met een groen salade of wat je maar lekker vind

Bronvermelding

van mary

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.