Ananascake + variaties (veganistisch)

Gebak, Hapje, 6 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 15 minuten, Bereidingstijd 45 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 11 dec. 2005, 17:49 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 ml zonnebloemolie
  • 75 g basterdsuiker (bruin)
  • 1,5 dl water (lauw)
  • 150 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el geraspte kokos
  • 1 tl kaneel
  • 430 g ananasstukjes (ongezoet)
  • 1 tl geraspte kokos
  • 25 g poedersuiker

Materialen

  • 1 groot bakblik (het mag uiteindelijk hooguit 2/3 gevuld zijn) steelpannetje, mengkom, gewone kom, garde, bakpapier

Bereiden

Verwarm de olie in een steelpannetje en roer de suiker erdoor. Voeg het water toe en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Let op! Het mag niet koken. Laat afkoelen.

Zeef ondertussen de bloem, bakpoeder, 1 el geraspte kokos en 1 tl kaneelpoeder boven de mengkom. Giet eventueel sap van de ananasstukjes af en meng in een andere kom de ananas met 1 tl geraspte kokos en de poedersuiker. Verwarm de oven op een lage temperatuur voor. Vet het bakblik in met wat olie en bedek de bodem met bakpapier, dit ook invetten. Verdeel de ananas over de bodem.

De suikersiroop met een garde door het bloemmengsel kloppen. Over de ananas verdelen. In een warme tot hete oven ongeveer een half uur tot drie kwartier bakken. De cake is gaar als een sateprikker die in het deeg wordt gestoken er weer droog uitkomt. (Geraakte ananasstukjes tellen niet mee als nattigheid!)

De cake tenminste 5 minuten in de vorm laten afkoelen. Op de kop storten en het bakpapier verwijderen. De ananas is nu de bovenkant van de cake! De cake is koud het lekkerst, maar lauw serveren kan ook, bijvoorbeeld als toetje met een bolletje vanille-ijs.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.