Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

'Spanakopita-driehoekjes' Griekse hapjes in filodeeg

Gebak, Hapje, 4 personen, Bereidingstijd 50 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 13 mei. 2010, 23:31 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • spinazie

Bereiden

3 eetlepels olijfolie (Bertolli)

2 fijngesneden uien

1 kg. verse spinazie

250 g. feta

2 hardgekookte, grofgehakte eieren

2 eetlepels gehakte peterselie

2 eetlepels fijngehakte dille of venkelkruid

zout en versgemalen peper (Silvo)

1 pakje filodeeg (12 velletjes)

100 g. gesmolten roomboter

1 losgeklopt ei

Smoor de uien glazig in de olijfolie (zonder te kleuren). Voeg de gewassen en goed uitgelekte spinazie er aan toe en laat deze in korte tijd slinken en gaar worden. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en afkoelen. Vermeng de spinazie daarna met de feta, de hardgekookte eieren, de peterselie en de dille of het venkelkruid. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het filodeeg in 32 vierkantjes. Bestrijk deze met het losgeklopte ei en leg iedere keer 2 plakjes op elkaar. Leg in het midden een klein bergje van het spinazie-kaasmengsel en vouw ze tot een driehoekje. Druk de randen goed aan en leg de spanakopita-driehoekjes op een ovenplaat met vetvrij bakpapier. Bestrijk de driehoekjes met gesmolten boter en bak ze in 5 minuten, goudbruin en knapperig in een voorverwarmde

Succestip:

In plaats van driehoekjes kunt u dit gerecht ook bereiden als ovenschotel. U Bekleed hiervoor een ovenschaal met filodeeg. Schep hierop een gedeelte van het spinazie-kaasmengsel. Dek dit vervolgens weer af met enkele lagen filodeeg. Deze telkens weer bestrijken met gesmolten boter en vervolgens in de oven afbakken op 200°C in ca. 40 minuten.

Smoor de uien glazig in de olijfolie (zonder te kleuren). Voeg de gewassen en goed uitgelekte spinazie er aan toe en laat deze in korte tijd slinken en gaar worden. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en afkoelen. Vermeng de spinazie daarna met de feta, de hardgekookte eieren, de peterselie en de dille of het venkelkruid. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het filodeeg in 32 vierkantjes. Bestrijk deze met het losgeklopte ei en leg iedere keer 2 plakjes op elkaar. Leg in het midden een klein bergje van het spinazie-kaasmengsel en vouw ze tot een driehoekje. Druk de randen goed aan en leg de spanakopita-driehoekjes op een ovenplaat met vetvrij bakpapier. Bestrijk de driehoekjes met gesmolten boter en bak ze in 5 minuten, goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven op 200°C.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.