Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

'(HAPJES) Annelini's Feestelijke partyschotel

Anders, Hapje, 8 personen, Hollands

Laatst aangepast: 27 sep. 2013, 09:56 | 80 keer bewaard

Ingrediënten

  • brie

Bereiden

Voor het samenstellen van een eigen partyschotel kan naar hartelust naar eigen keuze worden gevarieerd. In plaats van bladerdeegbakjes kunnen ook gewone toostjes worden gebruikt. Beleg die (om zacht worden te voorkomen) op het allerlaatst. In plaats van stukjes gerookte vis kan ook ander beleg worden gekozen. Bijvoorbeeld cervelaatworst met plakjes augurk, of wat opgevouwen gerookte ham, bestrooid met peper uit de molen en eventueel een klein klontje boter erin gevouwen. Er kunnen uiteraard ook rijtjes klassieke Hollandse kaas mèt' (stukjes ananas, gember, zilveruitje, etc op de kaas geprikt) tussen worden gezet.

GEVULDE EIEREN

Meng de dooiers van hardgekookte eieren mengen met crème fraîche, een snufje kerriepoeder, peper en zout en spuit de eieren hiermee op

GEVULDE TOMAATJES

Vul uitgeholde gehalveerde kleine tomaatjes met een klein blaadje sla en daarop aangemaakte groentemacedoine

GEVULDE KOMKOMMER

Vul dikke, iets uitgeholde plakken komkommer met een blaadje sla en daarop Hollandse garnalen. Garneer met een toefje mayonaise

FILETHAPJES

Spuit afgebakken bladerdeegvierkantjes op met aangemaakte tartaar (filet Americain) en garneer met een blaadje sla en gehakte peterselie

PALINGHAPJES

Beleg afgebakken bladerdeegvierkantjes met een blaadje sla en een stukje gerookte palingfilet. Garneer met een klein toefje eiercrème

ZALMHAPJES

Beleg afgebakken bladerdeegvierkantjes met een blaadje sla en een plakje gerookte zalm. Garneer met kleine toefjes eiercrème

BRIEHAPJES

Beleg afgebakken bladerdeegvierkantjes met een blaadje sla en een plakje brie. Garneer met dunne reepjes paprika

ASPERGEROLLETJES

Rol gekookte (blik)asperges in plakjes ham en garneer met tomatenketchup

Drinksuggestie

Bij een dergelijke schotel past natuurlijk een glas droge mousserende witte wijn het beste. Dat kan in alle prijsklassen en tegenwoordig ook uit alle delen van de wereld. Van Zuid Afrikaanse Vonkelwijn tot Duitse Sekt of Franse Champagne. Denk eens aan de Franse crémants. Ze worden op dezelfde manier als champagne gemaakt, maar zijn doorgaans een stuk goedkoper. Serveren rond de 8ºC.

Bronvermelding

Bron onbekend 16 mrt. 2009,

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.