Avatar

Eigen recept van... Maayke Mannaert

Arretjescake (chocoladecake zonder bakken)

Anders, Hapje, 12 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 15 mei. 2010, 21:57 | 62 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram maria biscuit (1 rol)
  • 200 gram boter (of harde margarine)
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)
  • 5 eetlepels cacaopoeder (volle eetlepels)
  • 2 eieren

Materialen

  • cakeblik of bakvorm. plasticfolie of bakpapier (optineel)

Bereiden

Arretjescake is een oerhollands recept dat altijd bestaat uit boter, eieren, biscuit en chocolade. De verhoudingen van de diverse recepten verschillen iets, maar het idee is altijd hetzelfde. Je hebt geen oven nodig en het is heerlijk. Deze variant is heel lekker, hoewel ik zelf soms voor iets minder suiker opteer (ongeveer 150 gram). Kwestie van smaak en uitproberen.

Smelt de boter op een zacht vuur. Laat iets afkoelen.

Mix de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de cacopoeder toe en mix door.

Meng het eiremengsel met de iets afgekoelde boter. Let op! Als de boter nog te heet is gaan de eieren bakken in de boter en gaat de structuur verloren.

Meng het boter/ei/suiker mengsel door de koekjes.

Je kan de cake/taartvorm eerst bekleden met plasticfolie of bakpapier. Zo laat de cake later makkelijker los.

Doe het mengsel in de vorm en laat deze minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Je kan de arretjescake op allerlei verschillende manieren opleuken. Voeg bv een stukjes witte chocolade toe. Of gebruik andere koekjes. Zie ook mijn recept voor Hokey Pokey. Dat is een soort arretjescake met marshmellows erin en echte chocolade ipv cacaopoeder.

Bronvermelding

algemeen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.