Avatar

Eigen recept van... Peter Vermeulen

Kippenvleugeltjes uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands

Laatst aangepast: 07 dec. 2005, 22:45 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 à 8 kippenvleugeltjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 fijngesneden uitje
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 mespuntje laospoeder
  • peper en zout
  • 300 gram gekookte aardappelen of rijst
  • 300 gram roerbakgroenten naar keuze

Bereiden

Leg de kip in een kleine ovenschotel.

Verwarm de olie in een pan en voeg hieraan de tomatenpuree,

ketjap manis, uitje, knoflook, laospoeder, peper en zout toe.

Roer op een laag vuur het geheel ongeveer 1 minuut om en voeg deze zelfgemaakte marinade toe aan de kip.

Laat de kip in ongeveer 10 minuten in de marinade staan en zet de schaal daarna in een voorverwarmde oven van 200 graden C.

Laat de kip in 30 minuten gaar worden.

Serveer bij de kip gekookte aardappelen of rijst en roerbakgroenten.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.