Avatar

Eigen recept van... Lous Abbestee

Pompoensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 06 dec. 2005, 11:15 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kg pompoen
  • 150 g rode linzen
  • 2 st preien
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 struikje broccoli
  • 2 st bouillontabletten
  • 2 uien
  • 1 tl kerrie pittig
  • 1 tl harissa of sambal
  • 1/8 l crème fraiche

Materialen

  • staafmixer

Bereiden

Fruit de kleingesneden uien met de kerrie, maak de pompoen schoon en snijd hem in blokjes, voeg deze, samen met de gewassen linzen, toe aan de ui en voeg ca. 1 ltr. water toe. Ca. ½ uur koken tot pompoen zacht is, vervolgens met staafmixer glad maken.

Voeg de in ringen gesneden prei, de in stukjes gesneden winterwortel en de roosjes broccoli toe, alsmede de harissa en laat koken tot alle groente gaar is. Voeg op het laatst de crème fraiche toe.

Serveer met b.v. stokbrood, focaccia o.i.d.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.