Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Italiaans buffet', Suggesties van Jitske, 2

Anders, Buffet, 12 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 05 nov. 2019, 23:49 | 31 keer bewaard

Ingrediënten

  • allerlei ........

Bereiden

Italiaans buffet, Suggesties van Jitske, 2

-

Zie ook: Italiaans buffet, Suggesties van Jitske, 1

-

Pesto-varianten: b.v. Rucola-pesto. Basisrecept: 100 g rucola, 100 g macadamia noten, 100 g Parmezaan, 75 ml olijfolie, 2 tenen knoflook, peper en zout. Rauwe noten roostert u in de koekenpan. Snijd de rucola klein met steeltjes, snijd eveneens de Parmezaan klein. Pureer alle ingrediënten met de staafmixer niet te fijn. Cashewnoten en koriander kunnen de rucola en macadamia in dit recept vervangen om een totaal andere smaaksensatie te krijgen.

-

Tapenades: neem b.v. gekruide zwarte olijven. Pureer ze met de staafmixer met wat tenen knoflook en wat ansjovisfilets niet te fijn. Ook kunt u als variant wat zongedroogde tomaatjes toevoegen. Bij groene olijven smaken kappertjes lekker.

-

Eiergerechten: de Italiaanse frittata smaakt echt heel anders dan onze omelet, zoals b.v. deze: neem 7 eieren, 3 eetlepels versgeraspte Parmezaan, scheut slagroom, basilicum, peper en zout naar smaak. Klop de eieren met de slagroom en de peper en zout zeer luchtig. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en schenk het eiermengsel erin.

-

Op heel laag vuur laten garen. Na enkele minuten de parmezaan en een flinke hand gescheurde basilicumblaadjes toevoegen en verder op laten stijven.

-

Gevulde eieren met tonijn. Kook het gewenste aantal eieren hard. Vermeng de dooiers met tonijn uit blik. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen. Vul de eiwithelften hiermee.

-

Ook meloen met Parmaham en verse vijgen met prosciutto zullen het goed doen op uw buffettafel. Allerlei Italiaanse vleeswaren en kaassoorten mogen op uw tafel zeker ook niet ontbreken.

-

Italiaanse gehaktballetjes: basisrecept: 100 g kalfsgehakt,100 g varkensgehakt, 100 g verse ricotta, 100 g belegen Parmezaan, 1 ei, peper en zout. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van. Braad ze in hete boter goudbruin en serveer ze eventueel met een verse tomatensaus.

-

Mogelijke dolce: gevulde perziken uit de oven. Reken per persoon 1 perzik. Koop er 2 meer. Maak een mengsel van de 2 perziken, ± 40 gr amaretti-koekjes, 40 g amandelschaafsel, ± 40 g fijne suiker, 1 dl dessertwijn, eventueel wat cacaopoeder. Meng alle ingrediënten en vul de gehalveerde perziken ermee. Zet ze ± 20 minuten in een voorverwarmde oven Serveer warm of koud.

-

Serveer ook gemarineerd vers fruit (in een wijnsoort) met een roomsaus.

-

Zet diverse broodsoorten op de tafels. Rooster ze ook in plakken onder de grill, besmeerd met knoflookolie en kruiden.

-

Het staat heel feestelijk om takken verse mint en citroen partjes in een karaf met water te doen. Ik zou nog eindeloos door kunnen gaan en u b.v. zelf focaccia laten bakken, maar ik ben er van overtuigd dat ik zeker uw eetlust heb opgewekt en dat uw gasten zullen smullen. Wees er gerust op, alle gerechten smaken bij elkaar. Combineer naar hartelust. Buon appetito!!

Bronvermelding

Jitske v.d. Meer

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.