Avatar

Eigen recept van... Ingrid Sens

Traditioneel Limburgs zuurvlees

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 120 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:45 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen (niet te mager)
  • 2 grote uien
  • 3 dl azijn
  • 1 halve pot stroop (appel of peren)
  • 3 dl water
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 klontje boter

Bereiden

Traditioneel Limburgs rundervleesgerecht. Een heel aparte lekkere zoetzure smaakcombinatie die nu nog heel geliefd is in Limburg.

Voorbereiding:

Dag van tevoren het vlees in stukken snijden en in een schaal doen. Uien snipperen (niet te fijn). Vlees in de schaal met azijn en water onder zetten (verhouding azijn/water moet fifty/fifty zijn). Roer de stukjes ui er doorheen en laat dit mengsel 1 nacht (afgedekt met folie) in de koelkast staan.

Bereiding:

De dag erna het vocht afgieten, maar wel bewaren. Het vlees met uien en laurierbladeren aanbraden en daarna het vocht er weer bijgieten. Dan het gerecht zoeten met ruim een halve pot stroop en in ruim 2 uur gaar laten stoven. Halverwege even proeven of het niet te zoet of te zuur is geworden. Afhankelijk hiervan kan je met het toevoegen van azijn of stroop de gewenste smaak verkrijgen.

Serveren:

Traditioneel geserveerd met zelfgebakken frites en appelmoes. Heerlijk!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.