Avatar

Eigen recept van... Dorothy Spijker

Speculaasbonbons met chocola

Anders, Hapje, 4 personen, Bereidingstijd 90 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 04 dec. 2005, 20:03 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • basterdsuiker

Materialen

  • bakplaat, ingevet

Bereiden

150 gr amandelspijs

1/2 ei

1/2 el geraspte citroenschil

Voor het deeg:

90 gr zelfrijzend bakmeel

40 gr donkere basterdsuiker

5 gr speculaaskruiden

zout

60 gr koude boter of margerine

20 gr gehalveerde amandelen

1-2 el melk

200 gr pure chocolade, in stukjes

Bereidingswijze

1. Vulling: Amandelspijs mengen met ei en citroenrasp en goed doorkneden.

2. Deeg: Bakmeel boven kom zeven. Suiker, speculaaskruiden, zout en in stukjes verdeelde boter toevoegen en met vingertoppen tot kruimelig deeg mengen, daarna snel tot soepel deeg kneden. Deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast +/- 30 minuten laten rusten.

3. Oven voorverwaremen op 175 graden. Deeg in tweeen delen en beide delen uitrollen tot lap van 10 x 15 cm en 6 mm dik. Een deeglap op dakplaat leggen en met vork inprikken. Amandelspijs erover verdelen. Afdekken met tweede deeglap, randen op elkaar drukken. Deeg garneren met amandelen en bestrijken met melk.

4. Speculaas in midden van oven in +/- 35 minuten bruin bakken, op rooster laten afkoelen en in 20 blokjes snijden. Chocolade smelten. Blokjes gevulde speculaas door gesmolten chocolade halen en op bakpapier laten harden.

Eetsmakelijk !

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.