Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Ideeën voor (lepel)hapjes en amuses

Anders, Voorgerecht, 8 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • filet american

Bereiden

De horecagroothandel verkoopt plastic amuselepels waarop je ook wat moeilijker uit de hand te eten hapjes kunt serveren, zoals bijvoorbeeld een mousse van het een of ander of rillette.

Gebruik geen toast, maar canapé's; die kun je de dag van tevoren maken.

1/2 kwarteleitje met wat zalmeitjes (of kaviaar)

bestrijk een plakje rosbief met filet américain of gekruide tartaar, leg er een kwart eitje op en rol het op

plakjes seranoham; deze ham heeft verder niets nodig

bestrijk plakjes mortadella met boursin en rol ze op

laat peren uit blik uitlekken, snijd ze in kwarten en besmeer de holte met (Papillon)roquefort

plakjes gekonfijte roseval-aardappel met daarop een stukje gerookte paling (of kaviaar!) en een toefje crème fraîche

bestrijk plakjes kalfsfricandeau met tonijnmayonaise (vitello tonato) en rol ze op

Uitgelekte plakjes komkommer (1/2 cm dik) kunt u heel goed gebruiken in plaats van toastjes; bijna elk beleg past er goed bij.

-----------------------------------------------------------------------------------

miniquiches

Snijd plakjes croisantdeeg eenmaal door, rol ze op met een plakje bacon en bak ze

snijd een tortolla de patata in puntjes

rol plakjes jamòn serrano op en prik ze vast met een olijf

-----------------------------------------------------------------------------------

Nog een lepelhapje: Amuse met aardappel en tomaat

Walnoot-ricottacréme

50 gram walnoten, licht geroosterd en grof gehakt

135 gram ricotta

1 eetlepel honing of maplesiroop

2 eetlepels fijngesneden basilicum

peper en zout

halve walnoten, licht geroosterd

Meng alle ingrediënten en proef of er peper/zout bij moet.

Doe het mengsel in een (wegwerp)spuitzak en spuit een toefje op de amuselepels, garneer met een halve walnoot.

-------------------------------------------------------------------------------------

Eendenborst met pesto en kruidensalade

amuse voor 12 personen:

12 plakjes gerookte eendenborst

2 eetlepels pesto

kruidensalade van fijngesneden koriander en rucola met olijfolie en balsamico-azijn.

Bestrijk de plakjes eendenborst aan één kant met pesto en vouw het dubbel met de pesto binnenin.

Verdeel de kruidensalade over amuselepels of piepkleine bordjes en leg het plakje eendenborst erop.

-------------------------------------------------------------------------------------

Mini ceasarsalade

Leg op elke amuselepel een blaadje Romain-salade, zachtgekookt, gepeld kwarteleitje, plukje tuinkers en een stukje ansjovisfilet.

Maak een dressing van knoflookolie en witte balsamico en sprenkel die erover, garneer met een knoflookcrouton.

-------------------------------------------------------------------------------------

Makreelcréme

3 delen gerookte, gefileerde makreel

2 delen crème fraîche

citroensap

wasabi-pasta

fijngesneden bieslook

zout en peper

mespunt poedersuiker

Prak de makreel fijn, meng ze met de andere ingrediënten naar smaak.

Doe het mengsel over in een spuitzak of plastic zak en spuit er toefjes van op plakjes komkommer of amuselepels, of smeer het op toastjes of canape's.

------------------------------------------------------------------------------------

Spaghettinestjes

Spaghetti even koken tot ze handelbaar is, uitlekken en door een schaaltje olijfolie halen.

Vlechtjes maken van 3 x 3 slierten, verder gaar koken en uitlekken.

Vlechtjes rond leggen op kleine, voorverwarmde bordjes en het midden van het bordje opvullen met een ragoût o.i.d. naar keuze.

(Ik heb kleine coquilles in Noilly Pratsaus gebruikt) garneren met plukjes groene kruiden en (afhankelijk van de vulling) kaaskrullen.

Bronvermelding

Bron onbekend 10 mei. 2010, 14:27

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.