Avatar

Eigen recept van... Henk van Lierop

Tomatencremesoep met kerstomaatjes

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans

Laatst aangepast: 02 dec. 2005, 13:52 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 flesje basis voor tomatensoep
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 ml. slagroom
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • zout, peper
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

Verwarm de grill voor. Breng in een pan de basis met 1,5 liter water aan de kook. Roer de bloem door de slagroom en voeg dit al roerend aan de soep toe. Blijf roeren tot de soep gebonden is, en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Maak de tomaatjes schoon en snijd ze in vieren. Leg ze in een lage ovenschaal en schep de olie met de oregano en wat peper erdoor. Rooster de tomaatjes 3-4 minuten onder de grill. Serveer de soep met in het midden de garnalen en wat tomaatjes en de peterselie, breng op smaak met zout en peper.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.