Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Christmas cake

Gebak, Hapje, 8 personen, Bereidingstijd 150 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • krenten

Bereiden

300 gram krenten

200 gram rozijnen

200 gram sultanas

75 gram sukade, kleingesneden

100 gram Franse vruchtjes, kleingesneden

1 citroen

50 gram blanke amandelen

1 dl cognac of vieux (naar wens)

1 theelepel koekkruiden (zie zo nodig het recept voor 'gevulde speculaas' bij Hollandse recepten)

1 theelepel kaneel

mespunt nootmuskaat

zout

300 gram bloem

225 gram boter

225 gram bruine basterdsuiker

4 eieren, losgeklopt

Bereidingswijze:

Vet een hoge ronde cakevorm in met boter en bekleed bodem en wanden met bakpapier. Meng krenten, rozijnen, sultanas, sukade en Franse vruchtjes. Rasp hierboven de citroen af en pers de citroen uit. Hak de amandelen en voeg deze, (te samen met de cognac of vieux), met twee eetlepels door de zuidvruchten. Zeef bloem en specerijen.

Verwarm de oven voor op 150°C (gas stand: bijna op 2).

Klop boter en suiker ongeveer 10 minuten met een mixer. Voeg dan een voor een de eieren toe, afgewisseld met telkens enkele lepels van het bloemmengsel. Meng de vruchten hierdoor.

Schep het beslag in de gereedstaande vorm en strijk het oppervlak glad.

Bak de cake een uur en drie kwartier tot twee uur. Steek een breinaald (of satéstokje) in de cake na een uur en drie kwartier. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, anders nog even laten bakken.

Dreigt de cake te donker te worden aan de bovenkant dek deze dan af met folie. Laat de cake in de vorm afkoelen. Prik dan met een grote naald gaatjes in de cake en besprenkel de cake met de resterende cognac of vieux (eventueel). Wikkel de cake in vetvrij papier en dan in folie en bewaar de cake droog tot Kerstmis.

In Engeland wordt de cake zo soms wel enkele maanden tot een jaar bewaard.

Bestrijk de cake eventueel met glazuur of met marsepein of bestrooi de bovenkant simpelweg met poedersuiker.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.