Avatar

Eigen recept van... Astrid Evertse

Gevulde kipfilet met mosterdsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Anders

Laatst aangepast: 30 nov. 2005, 09:18 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 dunne bosuitjes
  • 4 maiskipfilets (a 125 gram)
  • 2 1/2 eetlepel (honing)mosterd
  • 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix (diepvries, Iglo)
  • 4 plakjes rauwe Ardennerham
  • 25 gram boter/margarine
  • 2 eetlepels Calvados (slijter)
  • 1 dl gevolgeltefond (a 380 ml, AH)
  • 1/2 eetlepel vloeibare honing
  • 1/8 liter slagroom
  • zout
  • peper

Materialen

  • cocktailprikkers (4); aluminiumfolie

Bereiden

Voorbereiden (Halve dag van te voren):

Bosuitjes schoonmaken en op lengte van filets snijden.

In pan met weinig water bosui in ca. 3 minuten beetgaar koken.

Intussen filets tot op ca.1 cm van rand insnijden en openslaan.

Binnenzijde van filets elk met 1 theelepel mosterd bestrijken.

Kruiden erover strooien.

Op elke filets 1 plakje ham uitspreiden. Bosui afgieten.

Op midden van ham in lengte van filet 1 bosui leggen.

Filets dichtklappen, vaststeken met cocktailprikkers en op bord leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

Vijf borden voorverwarmen.

In braadpan boter verhitten. Filets in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.

Filets uit pan op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.

Aan bakvet toevoegen: calvados, rest van mosterd, fond, honing en slagroom. Op hoog vuur in ca. 3 a 4 minuten laten inkoken tot licht gebonden saus, af en toe roeren.

Op smaak brengen met peper en zout. Intussen prikkers uit filets verwijderen. Filets schuin in niet te dunnen plakjes snijden en op borden in waaier rangschikken. Saus erlangs scheppen. Serveren met broccoli met knoflookolie en aardappelgratin-taartje.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.