Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Lamsvlees palet

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 29 nov. 2017, 15:44 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 lamsschenkel
  • olijfolie
  • 2 bouquet garni
  • 4 lamstongetjes
  • 4 lamsniertjes
  • 1 bosje dragon
  • 80 g boter

Materialen

  • Ruime koekepan of braadpan van gietijzer.

Bereiden

Het volgende kunt u het beste een dag van tevoren doen.

De lamsschenkel in hete olie snel goudbruin bakken.

Nu lamsschenkel afblussen met 1 1/2 dl water.

Het geheel aan de kook brengen en afschuimen.

Doe het bouquet garni hierbij.

De bouillon nu zo lang laten trekken (niet koken), tot het tot 3 dl is ingekookt.

De dikke bouillon zeven.

De lamstongetjes in ruim water met het tweede bouquet garni en een beetje zout in 1 uur gaarkoken, totdat het velletje loslaat.

De niertjes in koud water met zout 1 uur weken.

De gezeefde bouillon met de dragon verwarmen.

De tongetjes pellen en de niertjes droogdeppen.

De witte strengetjes eruit snijden.

In een ruime koekepan of braadpan de boter verhitten.

Hierin de lamsrug in 10 minuten rondom bruin en roze bakken.

De niertjes om en om gedurende 2 minuten bakken.

Vlees en niertjes in een oven van 100 gr. C op temperatuur houden.

De helft van braadvet uit de pan scheppen.

De warme bouillon met dragon in de pan schenken en de aanbaksels losroeren.

De tongetjes in de jus opwarmen.

De tongetjes in de lengte in plakjes snijden.

Het vlees en de niertjes eveneens snijden.

Alles over 4 voorverwarmde borden verdelen.

Schep er wat saus bij.

In ruitjes gesneden en even gekookte snijbonen, kort gekookte broccoliroosjes en in rookspek gewikkelde en eventjes gebakken kleine aardappeltjes smaken er heerlijk bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.