Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Feest, Na 40 dagen Sinaasappellikeur', naar Puck

Anders, Drankje, 8 personen, Hollands

Laatst aangepast: 12 feb. 2018, 09:50 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 40 koffiebonen en ......

Materialen

  • 1 weckfles of apothekersfles van 1 1/2 l en ...

Bereiden

Een sinaasappellikeurtje: lekker als voorafje, bij de koffie of later bij het dessert. De bereiding is eenvoudig en een aanrader.

een sinaasappel (biologisch en onbehandeld)

-

40 koffiebonen

40 klontjes suiker

1 l jenever van 35°

-

Neem voor deze likeur een verse biologisch geteelde sinaasappel (onbehandeld!), deze kan je verkrijgen in bio-winkels en reformhuizen.

-

Maak de weckfles goed schoon met kokend heet water en soda. Spoel na met heet water en laat uitdruipen op een schone theedoek. Borstel de sinaasappel onder de kraan lekker schoon en prik er met een vork 40 gaatjes in. De gemiddelde vork heeft 4 tanden, dus 10 keer prikken.

-

Doe de sinaasappel, de jenever, de koffieboontjes en de suikerklontjes in de weckfles. Zet de fles weg in het donker, keer hem af en toe, om zo de suiker door de jenever te mengen.

-

Heb nu minstens 40 dagen geduld. Giet likeur door een zeef en schenk voorzichtig over in een feestelijke karaf met goed sluitende stop of in een schone fles met schroefdop. Het resultaat: een heerlijk sinaasappellikeurtje dat verdacht veel smaakt naar Grand Marnier. Lekker als digestief bij een kop koffie.

-

Serveer er amandelkrullen, mokkaboontjes en sinaasappelschilletjes in chocola bij.

Bronvermelding

Puck Kerkhoven, Amersfoortse Courant

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.