Avatar

Eigen recept van... Lotte Blesgraaf

Boterkoek

Gebak, Hapje, 8 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 30 nov. 2005, 14:14 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 200 gram lichte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 225 gram roomboter
  • koffiemelk om mee te bestrijken

Materialen

  • taartvorm met een doorsnede van 24 cm

Bereiden

Verwarm de oven voor op 240C. Zeef de bloem, de suiker en het zout in een kom. Doe er in blokejes gesneden koude boter bij en kneed het snel tot een samenhangend deeg. Vorm er een afgeplatte bal van en leg die in de vorm. Druk het deeg met een vochtig gemaakte hand in de vorm en druk de bovenkant glad. Trek met een vork een streepjespatroon op de bovenkant en bestrijk die met koffiemelk. Bak de koek in ca 15 minuten net gaar.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.