Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Ensalada mexicana agradable', van Ria, met kip

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Mexicaans

Laatst aangepast: 07 mrt. 2019, 12:38 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet in blokjes en ......

Bereiden

300 g kipfilet in blokjes

3 eetl olijfolie

olie om te bakken

1 eetl ketjap

1 gesnipperd teentje knoflook

1 tl chilipoeder

wat citroensap

3 tl cajunkruiden

peper en zout

in reepjes gesneden ijsbergsla

blikje maïs

blikje kidneybonen

½ komkommer in blokjes

geroosterde pijnboompitten

-

Marineer de kipblokjes, afgedekt in de koelkast, een nachtje in een marinade van de olijfolie, ketjap, knoflook, chilipoeder, citroensap en cajunkruiden

Breng het op smaak met peper en zout.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes kip in ongeveer 8 à 10 minuten bruin en gaar.

-

Meng kip, maïs, kidneybonen, komkommer, geroosterde pijnboompitten door elkaar in een slakom, schik ze op een mooie schaal op een bedje van ijsbergsla en serveer de salade met Salsa Mexicana.

-

*Naar wens versieren met plakjes komkommer en/of maïskolfjes en ....wat je erbij vindt passen.

-

Salsa Mexicana:

8 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes

1 grote ui, gesnipperd

2 gesnipperde teentjes knoflook

2 Spaanse pepers in stukjes gehakt, zonder pitjes

1 eetl gehakte korianderblaadjes of een mespuntje poeder ( ketoembar)

2 eetl limoensap

2 tl zout

wat suiker

eventueel chilipoeder

-

Tomaten, pepers, ui, knoflook, koriander en limoensap mengen. Op smaak brengen met zout en iets suiker en eventueel nog wat chilipoeder.

- -

*Je kunt ook nog wat groene paprika of maïskorrels bij de salade toevoegen.

Bronvermelding

eigen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.