Avatar

Eigen recept van... Nienke Alberts

Fettuccine met romige sperziebonen-champignonsaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:45 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram Fettuchine
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 250 gram champignons
  • 1,25 dl witte wijn
  • 3 dl slankroom
  • 1,25 dl groentebouillon
  • 1 ei
  • 3 el basilicum (gehakt)
  • 100 gram pijnboompitten (geroosterd)
  • 35 gram zongedroogd tomaten (in reepjes)
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • 2 el olie

Bereiden

Fettuchine gaar koken. Sperziebonen in lange smalle reepjes snijden( hoeft niet, met hele is het ook lekker). Olie verwarmen, ui en knoflook i minuut op matig vuur fruiten, champignons toevoegen en 1 minuut meebakken. Wijn slagroom en bouillon toevoegen. Saus aan de kook brengen en dan op laag vuur 10 minuten in laten koken.

Ei loskloppen in kommetje. Beetje hete saus erdoor roeren. Eimengsel geleidelijk bij de saus voegen. 30 seconden blijven roeren. Saus niet meer laten koken, want dan stolt het ei.

Boontjes, basilicum , pijnboompitten en tomaten erbij voegen. Saus goed doorwarmen. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Parmezaanse kaas naast pasta serveren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.