Avatar

Eigen recept van... Claudia van Galen

Warm chocoladetaartje met mintroom

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Frans

Laatst aangepast: 01 dec. 2010, 16:57 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren

Materialen

  • Ovenschaaltjes Kom Garde Mes Houten lepel Steelpannen

Bereiden

2 eieren

25 gram suiker

zout

100 gram puur chocolade

100 gram boter

30 gram bloem

poedersuiker

granaatappel

1 dl slagroom

1 eetl. suiker

3 eetl. creme de mint

mint

Verwarm de oven voor op 200°C.

Steelpan met water aan de kook brengen (voor au bain marie).

Doe de chocolade in een kleine steelpan en voeg daar kleine stukjes boter aan toe.

Zet het steelpannetje met de chocolade en de boter in de grotere steelpan met kokend water (au bain marie).

Laat de chocolade al roerende smelten.

Doe de eieren en de suiker in een kom en klop dit schuimig.

Klop daarna de bloem en een snufje zout erdoor.

Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel en roer alles tot een gladde massa.

Vet de ovenschaaltjes in met boter en bestuif ze met bloem.

Verdeel de chocolademassa over de ovenschaaltjes.

Bak het taartje ca. 12 minuten, zodat de buitenkant stevig is, maar het binnenste wel vloeibaar en heet is.

Mintroom

Klop de slagroom op met de suiker en de crème de mint.

Snij de mint blaadjes in dunne reepjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.