Avatar

Eigen recept van... Dorothy Spijker

Geitenkaas Varia

Anders, Buffet, 6 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 15:35 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • geitenkaas

Bereiden

Salade met warme geitenkaasjes.

Reken 2-3 kleine kaasjes per persoon.

bloem, losgeklopt ei, paneermeel, olijfolie, gemengde sla

vinaigrettesaus met tuinkruiden

Wentel elk kaasje door achtereenvolgens bloem, ei en paneermeel. Leg in een vuurvaste schaal en giet er ruim olijfolie over. Zet ½ uur in een voorverwarmde oven op 200 graden. De kaasjes zien er dan wat bollig en opgeblazen uit. Leg op de met vinaigrette aangemaakte gemengde sla.

Verborgen geitenkaas met abrikozen

1 pakje diepvriesbladerdeeg

15-20 gedroogde abrikozen

200 gram geitenkaas

2 lepels peterselie

Week de abrikozen. Laat het deeg net ontdooien. Snij de abrikozen in stukken en meng met peterselie en de verkruimelde kaas. Leg op de deegplakjes en vouw diagonaal dicht, bak 25 minuten op 190 graden.

Geitenkaasbuideltjes:

4 vellen Filodeeg

150 gram Hollandse verse geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)

½ gesnipperde rode paprika, 1 eetlepel peterselie

1 theelepel citroensap

Halveer de vellen filodeeg, bestrijk ze met boter en vouw ze dubbel. Meng de kaas met de paprika, peterselie en het citroensap en verdeel ditover de velletjes, neem ze boven samen en draai ze vast tot een buideltje (of bind er een stukje draad om). Bak 10 minuten op 225°.

Geitenkaas met honingdressing

½ dl witte wijn

4 eetlepels honing

zout, peper

1 plak geitenkaas p.p.

groot uitgestoken rondje roggebrood

halve druiven zonder pit

Maak een dressing door wijn en honing in een pannetje in te koken en op smaak te brengen met zout en peper. Zorg ervoor dat roggebrood en kaas even groot zijn. Laat de kaas (op het roggebrood) net even smelten onder de grill. Leg op een bordje, leg de halve druiven er omheen, gier de warme dressing erover.

Gebakken geitenkaasjes met noten-honingsaus

8 verse geitenkaasjes

2 beschuiten en stokbrood

2 theelepels tijm, ½ dl honing

100 gram gemengde noten

peper, (knoflook)olie, ei

Snij elk geitenkaasje in 2 plakken.. Maak een paneermeel van beschuit, tijm en wat peper.. Paneer de kaasjes met een losgeklopt ei en het paneermengsel. Snij van een bruin stokbrood 16 sneetjes. Verwarm al roerend de noten met de honing.. Bak de kaasplakjes om en om goudbruin in knoflookolie, laat het iets smelten en serveer dit dan met een lepel honingsaus tussen 2 sneetjes stokbrood.

Gebakken appel met geitenkaasjes

2 eetlepels rode wijnazijn

2 eetlepels honing

3 eetlepels olijfolie

zout, peper

2 appels, liefst red delicious

2 eetlepels boter

4 plakken zachte geitenkaas of 1 Camembertkaasje

1 zakje veldsla

65 gram walnoten

Roer een dressing van azijn, honing, olie, zout en peper. Schil de appel, boor ze en snij uit elke appel 2 dikke schijven. Bak ze in de boter aan beide kanten bruin en leg op een bakplaat met aluminiumfolie.

Verwarm de oven of grill voor op de hoogste stand. Leg op elke plak appel een plak geitenkaas of ¼ van de camembert en gratineer in de oven. Verdeel de sla over 4 bordjes, schenk de dressing erover en doe de walnoten erover. Leg de warme schijven erop en serveer dit met stokbrood en eventueel extra honing.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.